Voor- en nadelen van een zwarte keuken

Voor- en nadelen van een zwarte keuken

Voor- en nadelen van een zwarte keuken

Een zwarte keuken is niet erg gebruikelijk, toch kiezen steeds meer consumenten voor een donkere keuken. Veel mensen vinden het gewaagd, want er blijken aardig wat voor- en nadelen van een zwarte keuken te zijn. Het kan zeer zeker jouw stijl zijn of juist absoluut niet, maar de kans dat er een interesse is, is aanemelijk. Je bent immers niet voor niets op deze pagina! Twijfel je nog of deze nieuwe trend ook bij jou past? Lees verder om meer over de zwarte keukens te weten te komen.

Keukens zijn net als meubels onderhevig aan trends. In de jaren 80 zagen we vooral de bruine kleuren veel terug. Ook groen was een veel voorkomende kleur. Vanaf de jaren 90 werden de keukeninrichtingen lichter van kleur. Geel of wit was toen erg gebruikelijk. De lichte kleuren bleven lang een trend, vooral het wit. De laatste jaren zien we dat dit vaak gecombineerd wordt met andere, soms felle kleuren. Een witte kleur is echter niet meer zo vanzelfsprekend, en de zwarte keuken wint steeds meer terrein. Daarom hebben wij voor jou alle voor- en nadelen van een zwarte keuken op een rijtje gezet

De voordelen van een zwarte keuken

  • Een mat zwarte keuken is een echte blikvanger en straalt luxe uit.
  • Zwarte keukens zijn net zo effectief als witte keukens. Bakken, braden en schoonmaken werkt precies hetzelfde.
  • Op de mat zwarte keuken zie je niet zo snel vingerafdrukken als op een hoogglans exemplaar. Al laten vette vingers natuurlijk nog steeds wel hun sporen achter.
  • Er zijn momenteel erg veel verschillende varianten zwarte keukens te krijgen, dus je kan al snel een keuken naar eigen smaak vinden.
  • Geheel zwart of gedeeltelijk: alles is mogelijk. Van aanrechtblad tot keukenkastjes, van kranen tot kookplaat, steeds meer fabrikanten weten de weg naar de klant te vinden met een uitgebreid assortiment aan keukenonderdelen én complete keukens in de kleur zwart.
  • Dat je minder goed werkt in een zwarte keuken, is natuurlijk niet waar. De kleur doet er echt niet toe: alle apparaten en onderdelen werken precies hetzelfde. Wel is het vaak een wennen aan de kleur. Doordat deze donkerder is, kan je soms moeite hebben met het werken aan het aanrecht of het kooktoestel. De juiste verlichting voorkomt dit probleem.

De nadelen van een zwarte keuken

  • Kies je voor een zwarte keuken met een zwarte gootsteen, houd er dan rekening mee dat je hierin wel sneller kalk zal zien en ook stof is gemakkelijk te zien op een zwarte ondergrond.
  • Zwart absorbeert licht. Zorg er dus voor dat je veel licht hebt in de keuken. Wel maakt zwart dat de keuken, het hart van het huis, een knussere en toch moderne uitstraling krijgt.
  • Doordat zwart licht absorbeert, oogt de keuken ook gelijk een stuk kleiner. Zorg ook hiervoor weer dat er voldoende licht is.

Wil je meer informatie over de voor- en nadelen van een zwarte keuken of ben je juist geïnteresseerd geraakt in een keuken met deze stijl? neem dan contact met ons op

of bekijk ons aanbod van keukens en apparatuur!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.