Toekomstige keukentechnologieën

Toekomstige keukentechnologieën

Toekomstige keukentechnologieën

Er worden meer keukens verkocht met steeds duurdere apparatuur. De fabrikanten hebben dit door en produceren de nieuwste gadgets voor in de keuken. Lees vandaag in deze blog alles over  ontwikkelingen die er zijn geweest. Hoe de moderne keuken nu is en welke toekomstige keukentechnologieën je kunt verwachten.

De slimme oven

Siemens heeft de slimme oven ontwikkeld. De nieuwe oven heeft een touchscreen waarop je allerlei programma’s kunt kiezen. Bij het gebruik van een alledaagse oven ben je normaal gesproken best wel wat tijd kwijt. Dit omdat de oven moet voorverwarmen. Echter kiest de slimme oven voor elk gerecht de ideale stand en temperatuur, hierdoor bespaar je heel wat energie en ook behoorlijk wat tijd, zodat je meer uit je dag kan halen.

LG Instaview

Een mooi voorbeeld van een effectieve en nuttige en één van de nieuwe toekomstige keukentechnologieën technologie is de LG InstaView, de Amerikaanse Door-in-Door koelkast met een ‘KnockKnock’ systeem, waardoor je de koelkast niet meer hoeft te openen om de binnenkant te kunnen zien. Je klopt twee keer op de deur van de koelkast en je ziet alle producten die zich in jouw koelkast bevinden. In het afgelopen jaar werd de trendy koelkast al gelanceerd op de IFA in Berlijn. In de winkel kost deze innovatieve koelkast €2499, dat is best wel veel geld, maar daar krijg je ook genoeg voor terug; zo zorgt de koelkast dankzij het Door-in-Door principe tot wel 41% minder kou verlies en daardoor is je energierekening al snel een stuk lager.

Smart backsplash

Whirlpool ontwikkelde een boeiend idee: de smart backsplash. Dit is de nieuwste soort achterwand van de keuken, die niet meer bestaat uit tegels, maar uit een groot scherm met de nieuwste slimste technologie. Daardoor kan je zien wat voor recepten er te bereiden zijn met de producten die je al in huis hebt. Ook worden er voorstellen gedaan voor de andere gezinsleden en kan je een recept compleet laten verschijnen op het scherm, inclusief handige tips om het nog makkelijker voor je te maken.

Table for living

Wederom een product van de Ikea, dit keer een werkblad. Dit werkblad kan je gebruiken als kookplaat, als weegschaal en natuurlijk ook als werkblad. Deze tafel ziet eruit alsof hij van hout is, maar er zitten allemaal verschillende aantrekkelijke technologieën in. Zo worden de producten herkend door middel van de camera’s, die weer verwerkt zijn in het werkblad. Hierdoor kun je de producten overal op de tafel wegen en op elk deel van de tafel koken. Er is geen vaste inductieplaat meer, de tafel herkent een pan en daardoor kan je het gebied waar je pan staat gewoon verwarmen. Zelfs zo goed dat die precies tot de juiste temperatuur verwarmd. Hierdoor heb je geen energie verlies en je rekening.

In-sink dishwasher

De tijd van de afwas in de vaatwasser zetten is voorbij, dat hoeft niet in de keuken van de toekomst. In plaats daarvan zet je het gewoon in de spoelbak, waarna de vaat zichzelf keurig afwast. De nieuwe keuken scheelt je heel veel ruimte en wordt waarschijnlijk een stuk compacter dan de steeds groter wordende keukens van tegenwoordig.

Wil je meer informatie over Toekomstige keukentechnologieën of ben je hierin geïnteresseerd geraakt? neem dan contact met ons op

of bekijk ons aanbod van keukens en apparatuur!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.