Quooker is dè kraan

Quooker is dè kraan

Quooker is dè kraan

Quooker is dè kraan, want water koken is nog nooit zo makkelijk makkelijk geweest. Uit deze kraan komt namelijk niet alleen warm en koud water maar ook kokend water. Als je deze kraan dus in je keuken hebt dan heb je een 3-in-1 kraan. Hoe dat precies werkt leggen wij later nog uit.

Wat nog een meevaller is, is dat je niet perse een nieuwe kraan hoeft aan te schaffen. De Quoocker fusion kan gewoon in je huidige mengkraan verwerkt worden en is ook nog hartstikke energie zuinig. de Kraan is super veilig door de handige draaiknop en tevens waterbesparend, ruimtebesparend en tijdbesparend. Dit omdat je niet meer hoeft te wachten tot je water aan het koken is. Deze kraan kan namelijk van koud meteen omschakelen naar kokend heet water en andersom. Die pasta kookte je nooit zo snel.

Je verbruikt met de Quooker niet meer energie dan wanneer je een waterkoker gebruikt. Maar hoe komt dat?

Dat zit zo. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuüm geïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft het maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft  geen ‘warmhoudkosten’, maar wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker. Want in een waterkoker breng je bijna altijd veel meer water aan de kook dan nodig is. Dit is met een Quooker niet het geval.

De kosten van de Quooker fusion 

Maar hoe zit dat met de kosten? Een Quooker COMBI gebruikt door de bijna perfecte warmte-isolatie 50% minder energie om water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler. Om altijd kokend water bij de hand te hebben gebruikt de Quooker 87,5 kWh per jaar. Dat komt neer op een stand-by verbruik van 5 cent per dag, € 1,68 per maand en € 20,15 per jaar. En hoe zit dat als je op vakantie bent ? Dan schakel je het reservoir uit, om hem bij terugkomst weer aan te zetten.

Het totaal verbruik van een Quooker-reservoir wordt opgedeeld in een deel om het water warm te houden en een deel om koud water te verwarmen. Stel: een gemiddeld gezin van 3 personen gebruikt aan warm water in de keuken omgerekend circa 10L kokend water per dag. Dan gebruikt de Quooker om die hoeveelheid te verwarmen (423 kWh) en warm te houden (87,5 kWh) in totaal 511kWh per jaar.

Dit alles maakt van de Quooker de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.

Wilt u weten wat Trend Keukens u kan bieden van en vertellen over Quooker? neem dan contact met ons op!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.