Keukentrends van 2020

Keukentrends van 2020

Keukentrends van 2020

Het nieuwe jaar is alweer in zicht en het gaat allemaal sneller dan je denkt. Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe trends, daarom geven wij alvast een kleine preview van welke trends ons staan te wachten voor 2020. Ook zo benieuwd en wil je graag inspiratie opdoen? Lees dan vooral verder!

De donkere keuken

Dit is een oude bekende uit de trends van 2019. Deze trend blijft hangen en nemen we mee het nieuwe jaar in. Als we spreken over een donkere keuken spreken we voornamelijk over een zwarte keuken, dit oogt meteen heel luxe en strak!

Groen

Mocht een zwarte keuken je allemaal net even teveel van het goede zijn dan is een groene keuken misschien iets meer voor jou weggelegd. Groen is de kleur voor in je keuken in 2020 en dan maakt het niet uit welke kleur groen. Deze kleur oogt rustgevend en natuurlijk; je kan heel uitbundig gaan en kiezen voor: smaragd groen of juist wat rustiger, pastel groen. De keuze is aan jou, maar 1 ding is zeker met de kleur groen zit je goed!

Natuurlijke elementen

Om even een beetje in de groene sfeer te blijven; ook natuurlijke elementen komen helemaal terug. Ook deze trend was al een beetje upcoming in 2019 en ook hout en marmer zijn nog steeds hot. Met deze trend kan je goed spelen met harde en zachte materialen waardoor je een mooi contrast krijgt, hierdoor oogt je keuken meteen erg luxe.

Slimme ruimtes

Nog een trend waarmee je erg kan spelen, namelijk ruimtes. Zeker in de grote steden zie je steeds vaker dat woningen kleiner worden en dat de rest van het huis daar dus op aangepast moet worden. Door gebruik te maken van slimme ruimtes maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.

Oven als centraal punt

De oven is misschien in 2020 wel het meest belangrijke en dus centrale punt van je keuken. Deze mag dus goed in het zich zijn. Denk bijvoorbeeld aan een oven op ooghoogte in het midden van een kastwand. De oven verbergen is er dus niet meer bij.

Wij hopen dat we je op deze moment een kijkje hebben kunnen geven over de keukentrends van 2020 en je zo hebben kunnen inspireren. Nog meer inspiratie? Hou dan vooral Instagram en Pinterest in de gaten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.