Keukenapparatuur

Keukenapparatuur

Keukenapparaten zijn erg belangrijk in de keuken en ook in het leven. In een keuken, staat zonder dat u het weet, best veel apparaten. We kunnen eigenlijk niet zonder. Keukenapparatuur kan duur zijn, maar met behulp van Trendkeukens helpen wij u naar het beste apparaat dat bij u past.

Afzuigkappen

Afzuigkappen zijn er belangrijk bij het maken van een culinair gerecht. Afzuigkappen zijn gemaakt om etensgeuren en rook af te zuigen. Afzuigkappen zijn erg belangrijk geworden. Zo stinkt en rookt het niet door het hele huis.

Verschillende soorten afzuigkappen

In de afzuigkappen zijn er weer verschillende types. Over het algemeen doen afzuigkappen hetzelfde. Alleen is de ene geavanceerder dan de ander. De verschillende types zijn:

 • Met of zonder motor
 • Omloop van lucht of afvoer van lucht
 • Schouwmodel afzuigkap of een ingebouwde afzuigkap

In alle types afzuigkappen zitten verlichting. Alle afzuigkappen moeten boven het werkstel hangen. Anders heeft het afzuigen geen zin.

Keukenoven

In een keukenoven worden verschillende dingen gebakken en gegrild. In elke keuken staat wel keukenoven en is onmisbaar. Bijna elke maaltijd wordt wel in de oven gestopt. Er zijn veel verschillende keukenovens, wij kunnen helpen met het uitzoeken van de perfecte keukenoven. Elke oven heeft zijn eigen kunsten.

Conventionele oven

Met een conventionele oven kunt u dingen verwarmen. De warmte komt van boven en beneden. Een voordeel van de conventionele oven, is dat boven en onder apart kan worden ingesteld.

Heteluchtoven

Een heteluchtoven is altijd een elektrische oven. Met een ventilator in de oven wordt hete lucht door de oven geblazen. Door deze ventilator ontstaat er een gelijke warmte in de oven. De heteluchtoven is veelzijdig, omdat er naar keuze ventilatoren kunnen worden uitgezet.

Stoomoven

Met de stoomoven kunnen gerechten zoals kip goed bruin gebakken worden, zonder dat het vlees droog wordt. Naast het stomen van gerechten, kan de stoomoven ook ontdooien en opwarmen van hele

Multifunctionele oven

Een multifunctionele oven is een conventionele met vele mogelijkheden. Naast de boven- en onderverwarming, zoals bij de conventionele verwarming, zitten er veel meer functies op. In een multifunctionele oven zit een hete luchtstand, grillstand, stoomstand en een magnetronstand. Een multifunctionele oven is vooral handig, als u van al deze mogelijkheden gebruik wilt maken.

Keukenmagnetron

Een keukenmagnetron is erg handig, in elke keuken staat wel een keukenmagnetron. Een keukenmagnetron is zo handig, dat het in het dagelijks leven houdt. Zonder veel moeite worden etensgerechten en ingrediënten binnen enkele minuten weer opgewarmd.

Combimagnetron

Als er in het huishouden veel wordt gedaan met een oven en een magnetron, kan er worden gekozen voor een combimagnetron. Een combimagnetron is voordelig en neemt minder ruimte in.

Kookplaten

Met een kookplaat kan gekookt worden. Er zijn vele verschillende kookplaten, elke heeft zijn eigen voordelen. De gaskookplaat is op dit moment nog steeds het populairst, de inductiekookplaat wordt wel steeds populairder.

Gaskookplaat

Koken op gas is nog steeds het meest populairste vorm van koken. Voor een gaskookplaat is een gasaansluiting nodig. Er is een openvuur bij de gaskookplaat en daar word het pannetje op gezet.

Voordelen gaskookplaat

 • De gaskookplaat is een van de goedkoopste kookplaten
 • De warmte is erg goed te regelen
 • Alle soorten pannen kunnen op de gaskookplaat
 • De gaskookplaat is erg zuinig met energie
 • Het is makkelijk en gaat niet snel stuk

Inductiekookplaat

Na de gaskookplaat is de inductiekookplaat het meest populairst. De inductiekookplaat is de meest opkomende kookplaat om te gebruiken. Omdat de inductiekookplaat een hoog vermogen heeft, dus is er een speciale aansluiting nodig. Na het aanschaffen van een inductiekookplaat, moet er veel gebeuren aan installaties.

Voordelen inductiekookplaat

 • Het is erg makkelijk schoon te maken, vanwege de glazen plaat
 • De pan wordt snel warm
 • De onderkant van de pan wordt verwarmd, de plaat wordt niet zelf warm, de plaat verkoelt zodra de pan eraf gaat
 • De inductieplaat is erg zuinig

Elektrische kookplaat

Elektrische kookplaten worden niet vaak meer verkocht. De plaat waar de pan op staat wordt verwarmd. Het duurt enige tijd totdat de kookplaat weer is afgekoeld.

Voordelen elektrische kookplaat

 • Een elektrische kookplaat is erg goedkoop

 

Vaatwasser

Met de handwassen is een irritante klus, de vaatwasser is een uitvinding die de irritante klus voor goed uit het leven helpt.

Vrijstaande vaatwasser

Vrijstaande vaatwassers zijn een stuk goedkoper dan inbouwvaatwassers. Vrijstaande vaatwassers staan los en het apparaat is niet weggewerkt in het structuur van de keuken. Vrijstaande vaatwasser worden vaker geproduceerd, deze vaatwasser zijn nog steeds het populairst.

Inbouwvaatwasser

Inbouwvaatwassers worden in het interieur van de keuken ingebouwd. Een inbouwvaatwasser is een stuk duurder, maar is beter op hoogte verstelbaar. Het enige verschil met de vrijstaande vaatwasser is dat het beter in de keuken past.

Koffieapparaat

Elk huishouden heeft wel een koffieapparaat. De koffie is de brandstof voor de economie geworden. Er zijn verschillende soorten voorkeuren en voor elk apart soort koffiedrinker is wel een ander apparaat. Wij zoeken samen met naar het beste koffiezetapparaat voor bij u in huis.

Volautomaten

Een volautomaat is voordeliger voor de huishoudens die meerdere koppen koffie per dag drinken. Er is koffie met één druk op de knop en u kan genieten van de optimale koffiebonen smaak.

Pistonmachines

De pistonmachine is handig als de drinker met koffiesmaak wil variëren. U kan genieten van een optimale koffie smaak bij elke kop koffie. Er zijn nauwelijks storingen bij het zetten van koffie en elke kop koffie bevat een cremalaag.

Filterkoffiezetapparaten

De filterkoffiezetapparaten zijn handig voor de mensen die meerdere koppen koffie per dag drinken. Het zetten van koffie met de filterkoffiezetapparaten is heel eenvoudig. Het enige nadeel van filterkoffiezetapparaten is dat het nog wel eens lang kan duren, er kan ook nog iets misgaan tijdens het filteren van koffie.

Cup- en pad machines

De cup- en pad machines zijn geschikt voor de mensen die af en toe een kop koffie drinken. Met deze machine kunt u verschillende smaken koffie proberen. Er is koffie met één druk op de knop, het heeft weinig onderhoud nodig en het is vaak een klein formaat koffieapparaat. Het is ook makkelijk schoon te maken.