De U-keuken

De U-keuken

De U-keuken

De U- keuken maakt gebruik van de beschikbare ruimte en biedt veel mogelijkheden. Deze indeling geeft veel ruimte voor uw apparatuur en keukenkasten. Zo zijn de loopafstanden vrij kort, waardoor je binnen een paar stappen bij je koelkast, spoelbak of kookplaat bent. Wil je meer weten over de U keuken? Lees dan snel verder!

De U- keuken maat gebruik van alle beschikbare ruimte. Deze indeling is voor iedere kok een droom die uitkomt. Door deze indeling is al je apparatuur binnen handbereik. Door 3 werkvlakken te hebben is het ook mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te koken. Dat is natuurlijk heel gezellig en leuk om te doen!

Wanneer de keuken op traditionele wijze geplaatst wordt, staat de keuken tegen 3 wanden geplaatst. Deze indeling is één van de meest ruimtelijke indelingen. Hierdoor heb je geen keuken eiland waar je tegen aan loopt of een pad die ontbreekt, maar juist genoeg ruimte in het midden van je keuken. Door deze ruimte kan je ook, als je een woonkeuken hebt, benut worden door een eettafel. Dit is vooral in kleinere woonkeukens erg handig. Als er erg veel ruimte is kan een eiland in het midden wel een optie zijn. Dit geeft een mooi effect en meer ruimte om op te werken.

De U- keuken is gevormd door een U- vormig keukenblad met keukenkasten en apparatuur. Hierbij kunnen zwevende kastjes of hoge kasten geplaatst worden om meer opbergruimte vrij te maken. Door de hoogte in te gaan is het mogelijk om meer ovens of meer kasten te plaatsen. Als je de hoeken wilt benutten neem dan gebruik van slimme opbergoplossingen, zoals hoekkast lades of kasten. Zo benut je elke centimeter en richt je je U- keuken in zoals jij dat fijn vindt!

Als je kiest voor de U- keuken met een kookeiland of schiereiland dan nodigt deze opstelling snel gasten of je gezin uit om tijdens het koken even te komen kijken of kletsen. Dat is al helemaal het geval als je van je kookeiland een soort bar maakt door gebruik te maken van barkrukken. Hierdoor wordt je U- keuken een echte leefruimte.

Ook kan je kiezen voor een U- keuken met extra veel opbergruimte. Door het plaatsen van één kastenwand die tot het plafond gaat. Door bijvoorbeeld aan de onderkant je koelkast,vriezer en vaatwasser te plaatsen, je oven, stoomoven en eventuele ander apparatuur op ooghoogte te installeren oogt dit voor meer ruimte. De overige kasten bieden genoeg ruimte aan voor al je andere apparatuur.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.