De ontwikkelingen van Ovens, hoe modern zijn ze?

De ontwikkelingen van Ovens, hoe modern zijn ze?

Ovens, elke keuken heeft ze nodig, want een overheerlijk ovengerecht slaat niemand af! Een oven heeft als functie heel simpel gezegd warm worden en eten garen, maar wat weet je eigenlijk van alle functies? Vandaag heeft Trendkeukens voor jou de moderne ovenfuncties voor op een rij gezet!

Versneld opwarmen

Vrijwel alle oven hebben het, de functie om versneld voor te verwarmen. Superhandig deze functie of je nu veel of weinig tijd hebt. Siemens heeft dit verder uitgewerkt en kwam daarom met de CoolStart-Functie in hun oven. Hiermee kan je jouw bevroren gerechten makkelijker bereiden in de oven, zonder dat de bovenkant verbrand en de binnenkant nog koud is. De functie zorgt ervoor dat de magnetron functie ook tegelijk werkt waardoor dus de binnenkant sneller warm is. Niet alleen enorm handig en snel, maar ook nog eens energiezuinig.

Schoonmaken is verleden tijd!

Een Pyrolytische functie. Een wat? Ja een Pyrolytische Functie. Het is misschien een woord die niet fijn uit te spreken is, maar iedereen gaat hier blij mee zijn. Schoonmaken is met deze functie verleden tijd. Alle ovens worden op den duur vettig of hebben ergens een aangekoekt stukje dat moeilijk weggaat. Deze functie maakt de oven 500 graden Celsius waardoor alles wat daar binnen zit wordt verschroeid tot as. Simpelweg alleen dus nog maar je oven asvrij maken!

 Meerdere gerechten tegelijk bakken

Professionele keukens hebben deze functies al vaak, namelijk verschillende temperaturen op verschillende lagen in de oven, waardoor je verschillende gerechten tegelijk kan maken zonder dat het invloed heeft op de andere gerechten. Nu zijn er ook ovens voor consumenten die dit kunnen en deze zijn nog aanzienlijk betaalbaar! Oftewel heerlijk genieten van meerdere gerechten die tegelijk op tafel kunnen komen!

Automatische programma’s

Veel ovens zijn standaard uitgerust met automatische programma’s die heel wat denkwerk voor je uit handen nemen. Ga je een groot stuk vlees braden, wil je de perfecte knapperige broodjes of ben je benieuwd hoe lang iets moet ontdooien? In het hoofdmenu van de oven staan vaak al voorgeprogrammeerde programma’s waarbij de tijd, het aantal graden, het type verwarming en soms het gewicht van je gerecht al vooraf staan ingesteld. Wel zo handig. Moet je alleen zelf nog even op de knop drukken.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.