De L- keuken

De L- keuken

De L- keuken

De L– keuken is het meest populaire model in Nederland, ook wel hoekkeuken genoemd. Deze keuken zorgt namelijk voor voldoende werk-en opbergruimte. Ook kan dit ontwerp in zowel iedere woning geplaatst worden. Een L- keuken is een keuken die in de vorm van de letter L is gemaakt, dit wordt gevormd doordat de keuken een lange en korte wand heeft. Ben je op zoek naar meer en ben je benieuwd naar wat een L- keuken nou is? Lees dan snel verder over de L- keuken.

De indeling van de L- keuken is optimaal. Het wordt vaak zo ingedeeld dat de loopafstanden tussen spoelbak, fornuis en koelkast minimaal zijn en alles binnen handbereik is en je dus weinig hoeft te verplaatsen tijdens het koken. Daardoor is het snel en efficiënt werken. Vaak wordt de apparatuur ook dicht bij elkaar geplaatst. Voornamelijk de kookplaat en de spoelbak. Hierdoor is de indeling van de L- keuken heel efficiënt en functioneel.

De L- keuken is zo populair omdat het ideaal is voor werk- en bergruimte. Door de lange wand krijg je een extra groot oppervlak. En natuurlijk heb je ook veel opbergruimte in de lades waardoor kasten boven je keuken vaak overbodig zijn. Hierdoor oogt je keuken minder druk en vol.

Ook kan je een L- keuken met schiereiland nemen. Het is praktisch maar ook nog eens gezellig. Het eiland kan dienen als kookeiland en bar, waardoor je kan koken en kletsen tegelijk. En een schiereiland neemt minder ruimte in dan een eilandkeuken.

Een L- keuken is een ideale oplossing voor kleine en grote ruimtes. Je kan kiezen voor een L- keuken met bar als je je gasten dichtbij wilt hebben als je aan het koken bent. Dit maakt het koken extra gezellig. Een L- keuken met kookeiland zorgt voor veel opbergplekken en een ruimtelijke uitstraling.

Er zijn eindeloze mogelijkheden aan stijlen voor de L- keukens. Hou je van een stijl met een rustige en elegante uitstraling? Dan is een L- keuken met een landelijke sfeer wat voor jou. Deze keuken heeft klassieke, ronde vormen en het is gemaakt van natuurmaterialen.

Wil je een moderne L- keuken? Strakke, greep loze keukendeurtjes, neutrale kleuren en een minimalistisch design maken een L- keuken modern. Deze heeft een strakker design met hoekige vormen en heeft veelal een gladde en hoogglans afwerking.

Een nadeel van de L- keuken is vooral voor de kleinere ruimtes. De ruime indeling vraagt wel wat plek van je keuken in. Je kan er eventueel voor kiezen geen eettafel te nemen en dan te kiezen voor een ruime keuken bar.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.