De kindvriendelijke keuken

De kindvriendelijke keuken

De kindvriendelijke keuken

Veiligheid in de keuken is erg belangrijk. Ook voor kinderen. Pas u keuken daarom zo aan dat alles kids proof is. Weet u niet hoe dit moet? Lees dan verder en leer van onze tips. Al deze punten zijn erg belangrijk. We raden dan ook sterk aan deze punten te gebruiken als u regelmatig kinderen in uw keuken heeft lopen.

Kookplaat
Koop op inductie, hierbij wordt niet de plaat verhit, maar de bodem van de pan. Mocht uw kind de plaat aanraken zit hier dus geen gevaar in en kan er minder gebeuren dan bij een reguliere gaspit.

Keukenapparatuur ver weg
Veel keukenapparatuur die op uw aanrecht staat kunnen een gevaar vormen. Als uw kind hier bij kan komen kan dit ernstige gevolgen hebben, dit heeft onder andere te maken met de brandveiligheid. Zet daarom uw keukenapparatuur zo ver als mogelijk is achter op uw aanrecht. Op deze wijze kunnen kinderen er niet bij komen. Indien uw apparaat een kinderslot functie heeft raden we aan deze ten alle tijde aan te zetten.

Messenblok
U heeft het vast wel eens gehad. Haastig groenten snijden, want het eten moet snel klaar zijn. Messen zijn altijd gevaarlijk. Ook voor uw kind. Kleine kinderen hebben nog niet het besef dat messen pijn kunnen veroorzaken. Ze zijn vooral erg nieuwsgierig. Zorg er daarom voor dat u uw messenblok zo hoog mogelijk en zo ver als mogelijk achter op uw aanrecht plaatst.

Kindervergrendeling op kastjes
Kastjes zijn super interessant voor de kinderen. Wat zit er in en wat kan ik ermee? Kinderen gaan al snel zitten trekken in de keukenkastjes. De deurtjes kunnen plotseling dichtvallen. De vingers van uw kind kunnen er tussen komen te zitten. Gebruik daarom kindervergendeling op uw kastjes. Deze zijn volop verkrijgbaar in bouwmarkten en online. Met deze sloten moet u eerst een handeling verrichten voordat het kastje opengaat. Voor een volwassene geen moeite en het houdt kinderen veilig uit kasten waar u ze niet wilt hebben.

Stopcontact
Die twee gaatjes kan van alles in worden gestoken. Kinderen gaan dit dan ook zeker doen. De oplossing hier voor zijn stopcontactbeschermers. Met deze beschermers moet u eerst het plaatje wat er op zit draaien om er een stekker in te kunnen doen.

Krasbestendige keukenkastjes
Spelen in de keuken is erg leuk volgens kinderen, voorkom beschadigingen aan uw keuken door de goede materialen te kiezen. Ga voor een glad keukenkastje wat moeilijk te bekrassen is. Bescherm uw kastjes en bescherm uw portemonnee. Het kan een duur grapje worden mocht u elke keer de beschadigingen moeten repareren.

Prullenbak
In de prullenbak liggen allerlei losse dingetjes om mee te spelen. Ook de klep van de prullenbak kan een gevaar vormen. Deze kan ineens dichtklappen. Zorg daarom voor een prullenbak die langzaam dichtvalt en vrij hoog is.

Fornuisrekje
Het fornuis kan er heet worden. Pannen die op staan hebben een hete inhoud, om te voorkomen dat uw kind met de handen bij het fornuis kan komen is er nu het fornuisrekje. Deze staat op het aanrechtblad rechtop voor het fornuis. Zo kan uw kind hier niet bij komen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.