Trend Keukens: “De jongens van de Stationsweg”

keuken drachten

Trend Keukens: “De jongens van de Stationsweg”

Naam: Erik Koudenburg en Johan Bosker
Leeftijd: 49 en 50 jaar
Woonplaats: Ureterp en Dronrijp
Gezinssamenstelling: samenwonend, een dochter en getrouwd, drie kinderen
Functie binnen het bedrijf: beiden eigenaar

Zes jaar geleden startten Erik Koudenburg en Johan Bosker Trend Keukens. De bank had eerst weinig fiducie in hun plannen. Een keukenzaak beginnen in crisistijd, aan een opgebroken straat…. Het bedrijf werd echter een groot succes. Door leveranciers wordt het bedrijf het keukenwonder van Nederland genoemd.

Lage prijs – de beste kwaliteit!
Het viel de startende ondernemers op dat er in Drachten, de tweede plaats van Friesland, relatief weinig keukenzaken zaten. Toen het pand aan de Stationsweg 99 leegkwam, zagen beide heren hun kans schoon. Bij de eerste binnenkomst was het wel even schrikken. Johan Bosker vertelt: “Het was binnen een grote rotzooi. Gelukkig konden wij daar doorheen kijken. Wij hebben nu een prachtige showroom op een heel mooie locatie met zicht rondom, in een mooie woonwijk, tussen de mensen.” Trend Keukens werd snel een succes. Bosker vertelt trots: “De weg lag eruit en wij hadden last van een strenge winter. Alles zat tegen, toch verkochten wij keukens.” Erik Koudenburg vat het geheim van de succesformule als volgt samen: “Ons speerpunt is: lage kosten, korte lijnen en de beste kwaliteit. Goedkope keukens leveren kan iedereen. Wij leveren kwaliteit én zijn de goedkoopste van Nederland. Bij andere bedrijven betaal je soms drieduizend euro meer voor kastjes van mindere kwaliteit. Ons keukenmerk is uitgeroepen tot het beste van Duitsland.” De uitstekende prijs/kwaliteitverhouding vertaalt zich in goede verkoopcijfers. Koudenburg geeft aan: “Bijvoorbeeld in de verkoop van Quookers (kokendwaterkranen) staan wij in de top drie van Noord-Nederland.” Deze goede verkopen behaalt Trend Keukens zonder opdringerige verkooppraatjes: Bosker: “Grote keukenzaken werken vaak met provisies. Verkopers doen dan alles voor de handtekening van de klant. Daar doen wij niet aan. De klant beslist pas als het plaatje compleet is.” Ondanks het grote succes hebben de heren geen grote uitbreidingsplannen. Bosker “Wij gaan niet mee in de hype van groter.” Koudenburg vult aan: “Wij blijven gewoon de jongens van de Stationsweg.” www.trendkeukens.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.