Trend in de keuken: de Quooker

Quooker

Trend in de keuken: de Quooker

Een Quooker is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een complete keuken. Maar wat is een Quooker nu precies? En past een Quooker ook in mijn keuken? Trendkeukens Drachten vertelt er meer over.

De Quooker, een kraan waar direct water van 100 graden Celsius uit komt, is een uitvinding van Henri Peteri. Deze ingenieur was begin jaren zeventig betrokken bij de ontwikkeling van instant-soep voor een internationaal voedingsmiddelenconcern. Hij realiseerde zich dat instant-soep nooit ‘instant’ zou kunnen zijn, als je geen kokend water bij de hand hebt.

Vanaf dat moment liet het idee hem niet meer los. Hij verliet het concern en begon thuis, in de kelder, aan de ontwikkeling van een apparaat waar direct kokend water uit zou komen. Begin zeventiger jaren verkocht Peteri een aantal Quookers aan familie en vrienden. Gebruikers van dit prototype waren razend enthousiast: wie eenmaal een exemplaar had, wilde niet meer zonder.

Anno nu is de Quooker niet meer uit de keuken te denken. Het kokende water kan gebruikt worden voor thee of andere hete drank, instant-soep, om tomaten te blancheren of om over de aardappelen en groente te gieten, zodat deze meteen koken op het fornuis. Kortom, de Quooker levert een flinke tijdsbesparing op. Bovendien levert de Quooker altijd doorgekookt water, dat beter smaakt vergeleken met water dat slechts eventjes in de waterkoker heeft gekookt. Een Quooker is een veilige manier van water koken. Een waterkoker op het aanrecht is niet meer nodig, dus geen risico meer dat kinderen deze via het snoer van het aanrecht trekken. Ook hoeft u niet bang te zijn dat er na de aftap van kokend water nog een restje kokend water uit de kraan komt, wanneer u koud of warm water nodig heeft. Naast de gewone Quooker is er ook een Quooker Combi. Deze fungeert als kokend-waterkraan en als boiler, wat een vat van zeven liter kokend water oplevert. Heeft u warm water uit de kraan nodig? Dan wordt het water van 100 graden Celsius gemengd met koud water. Dit levert een capaciteit op van ongeveer 22 liter warm afwaswater. Omdat u alleen de boiler hoeft te gebruiken, kunt u de ketel/geiser afsluiten, wat een leuke energiebesparing betekent.

Wanneer schaft u een gewone Quooker aan en wanneer is een Combi de meest logische keus? Wanneer een warmwatervoorziening – ketel of geiser – dicht bij de keuken hangt, kunt u toe met een normale Quooker. Het warme water komt dan uit de ketel of de geiser en het kokende water uit de Quooker. Hangt de warmwatervoorziening verder weg en moet u lang wachten op warm water, dan is de Combi een goede keus, omdat het warme water in dat geval direct uit de Quooker kan worden gehaald. De Quooker is niet alleen geschikt voor nieuwe keukens. De heet-waterkraan is ook gemakkelijk te plaatsen in bestaande keukens: de Quooker wordt in het gat van de bestaande kraan gemonteerd, waarna de oude kraan komt te vervallen. Er is keuze uit een model met een rechte kraan en een gebogen kraan, in de kleuren chroom, steel en rvs-look.

De prijs van de Quooker is door de fabrikant vastgesteld en er mag niet openlijk worden gestunt met de prijs van een Quooker. Een aanbieder mag echter zelf beslissen voor welke prijs hij de Quooker verkoopt. Bij Trendkeukens Drachten is de Quooker een reclameproduct die tegen de laagste prijs van Nederland verkocht wordt, niet alleen als u een complete keuken koopt, maar ook bij aanschaf van alleen een Quooker. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.