“Een keuken (ver)kopen is weer leuk!”

Trends

“Een keuken (ver)kopen is weer leuk!”

DRACHTEN – Een luxe keuken kopen tegen een bijna ondenkbare lage prijs? Het kan bij Trend Keukens in Drachten. Dankzij gunstige inkoopvoorwaarden kunnen Erik Koudenburg en Johan Bosker hun klanten nog meer waar voor hun geld bieden. Luxeproducten als quookers of een granieten werkblad zijn bij Trendkeukens dan ook bereikbaar voor de gewone beurs. “Een keuken (ver)kopen is weer leuk!”, concluderen Koudenburg en Bosker.

Fabrikanten bedenken op dit moment aantrekkelijke aanbiedingen om hun producten aan de man te brengen”, vertelt Koudenburg. “Die scherpe aanbiedingen doen ze alleen aan goedlopende keukenzaken. Dat is ook logisch, want er moet wel omzet worden gedraaid.” Als goedlopend bedrijf is de Drachtster keukenzaak in trek bij de verschillende leveranciers. “En omdat wij niet bij een inkoop­organisatie zijn aangesloten, hebben we alle vrijheid om eigen prijsafspraken te maken.”

Het scherpe inkoopbeleid van Trend Keukens vertaalt zich in aantrekkelijke prijzen in de showroom. Het verschil is vooral duidelijk bij luxe producten als een quooker of een granieten werkblad, vertelt Bosker. “In één op de drie keukens die we verkopen, zit bijvoorbeeld een quooker en ook een granieten werkblad is bij ons bijna standaard. Dergelijke luxe was voorheen ondenkbaar.”
De leveranciers van Trend Keukens zijn zonder uitzondering afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Ook dat is een bewuste keus”, aldus Koudenburg. “Door voor betrouwbare leveranciers uit de regio te kiezen, kunnen wij snel schakelen, handelen en leveren.”

Dat de ontwikkelingen op keukengebied alsmaar doorgaan bewijst Trend Keukens met twee nieuwe producten: een werkblad van keramiek en apparatuur van ixelium.
“Een keramiek werkblad kan alles hebben”, vertelt Bosker. “Het is het enige product dat zowel hittebestendig als krasvast is en het is daarmee een goed alternatief voor glimmend graniet. Het prijsverschil met steen is namelijk verwaarloosbaar. Bovendien is een keramiek werkblad in allerlei kleuren verkrijgbaar en zelfs in betonlook.”
Keramiek heeft de toekomst, is de overtuiging van beide keukenexperts. “Vanaf het moment dat we deze keuken in onze showroom hadden staan, ging het lopen. Nu al hebben van de tien verkochte keukens er drie een keramiek werkblad.”

trendkeukens
Johan Bosker en Erik Koudenburg demonstreren dat een keramiek werkblad écht krasvast is. (Foto: Klaas Rozema)

Een andere noviteit, exclusief in de Drachtster keukenzaak, is apparatuur van iXelium. Dit materiaal heeft de moderne uitstraling van roestvrijstaal, maar is kras- en vlekvrij. Met name in een strakke greeploze keuken komt iXelium goed tot zijn recht, blijkt uit de keukenopstelling met een greeploze combimagnetron van Bauknecht. Een koffiemachine en afzuigkap in dezelfde lijn maken het plaatje compleet, toont Koudenburg. “Een strakke keuken met bijpassende apparatuur én voor een hele mooie prijs.”

Natuurlijk moet een keuken mooi ogen, maar echte kwaliteit verraadt zich pas bij het openen van de kastjes, vinden de mannen van Trend Keukens. “Normaal gesproken hebben legplanken een dikte van zestien millimeter, maar bij ons zijn de planken negentien millimeter”, toont Johan Bosker. “Geen plankdragers van kunststof, maar van metaal.” Een ferme klap tegen de achterwand bewijst dat het kastje is afgewerkt met een stevige houten plaat. “En dat is wat we bedoelen als we het hebben over kwaliteit tegen de laagste prijs!”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.