Wat kost een keuken?

Wat kost een keuken?

Bij het kopen van een keuken is het budget een belangrijk onderdeel, als u weet welk budget u bereid bent om uit te geven, weet u naar welk soort keuken u kunt kijken.  Tegenwoordig met allerlei combinaties en aanpassingen die in de keuken kunnen worden gedaan, is het lastig om overzicht te houden op de totale kosten. Hierdoor kunnen keukens erg verschillen in prijs. Dit heeft te maken met een aantal factoren.

Wat zijn de factoren in de kosten van een keuken?

Er zijn een aantal factoren waar u op moet letten bij het aanschaffen van een keuken, dat cruciaal is voor de hoogte van de prijs. Een aantal belangrijke factoren zijn:

  • De oppervlakte van de keuken
  • Het soort materiaal dat gebruikt wordt in de keuken
  • Het soort keukenapparatuur

Dit zijn een aantal factoren die mee spelen bij de hoogte van de prijs. De oppervlakte is vrij logische, hoe meer oppervlak, hoe meer kasten er in kunnen. Hoe meer kasten, hoe duurder het dus is.

Het soort materiaal is belangrijk. Het ene materiaal is duurder dan de ander. Een strak model met hout is duurder dan een materiaal van kunststof. Naast wat voor soort materiaal, speelt de hoeveelheid materiaal ook mee.

Keukenapparatuur van een kwalitatief merk is duurder dan ander keukenapparatuur. Verder is de hoeveelheid aan keukenapparatuur ook belangrijk.

Gemiddelde keuken

Een keuken kan erg verschillen in prijs. Het is dus lastig om te schatten naar de gemiddelde prijs. De keukenprijzen zijn de laatste jaren gedaald, maar het is in trend om een superkeuken in huis te hebben. Gemiddeld kost een nieuwe keuken rond de 6000 euro. Dit is echter zonder montage en eventuele maatkosten.

Een goedkope keuken is rond de 1400 euro. De meeste keukens, met montage en maatkosten, zijn tussen de 4000 en 10.000 euro. Dit loopt op tot de duurste keukens.

Wat kost een keuken?